• Login

Adrian Berinde a lansat albumul “Azil” în Silver Church

/ 0

Adrian Berinde a lansat albumul “Azil” în Silver Church

Adrian Berinde a lansat joi, pe 27 ianuarie, albumul “Azil”, un album mult aşteptat de fanii artistului, care vine la aproape 8 ani de la lansarea materialului precedent, “Albaştri după ploi” (2003). Lansarea oficială a discului a fost marcată printr-un concert în Silver Church, o revenire pe scenă a muzicianului care susţinuse ultimul live în 2006.

Puţin după ora 20.00, pe scenă au intrat Adrian Berinde şi muzicienii invitaţi pentru lansare: Claudiu Purcarin la tobe – pe care publicul spectator îl cunoaşte din Nightlosers şi Sistem, Leszlo Lehel la bas – care mai cânta cu AG Weinberger, Tabasco şi Forgiven, Grunzo Geza, tot din Nightlosers, la clape, şi doi chitarişti de excepţie, Kovacs Laszlo de la Desperado şi Speak Floyd şi vechiul prieten şi colaborator al lui Adrian Berinde, Jimi El Laco de la Nightlosers, cel alături de care a fost înregistrat “Azil”.

Muzicieni foarte buni, o revenire pe care mulţi o aşteptau şi un album de suflet. Trei motive pentru care mă aşteptam ca la concertul de lansare publicul să se înghesuie. Din păcate, puţină lume a ales să iasă din casă într-o seară friguroasă şi să vină la concert. La spectatorii care au venit, însă, se vedea că sunt oameni marcaţi de muzica lui Adrian Berinde. Oameni de toate vârstele, uniţi de aprecierea pentru muzică sărbătorită în această seară, au cântat, au aplaudat şi s-au lăsat atinşi de emoţia transmisă muzicianul pe care Florian Pittiş îl descria drept “un artist al Renaşterii”.

Adrian Berinde a părut şi el emoţionat de revenirea sa pe scenă. La începutul concertului a fost destul de rezervat, dar s-a încălzit pe parcurs, a devenit din ce în ce mai expresiv, s-a adresat după fiecare piesă spectatorilor şi le-a mulţumit pentru prezenţă.

Setlistul a fost variat, piesele de pe “Azil” fiind intercalate cu cele mai cunoscute melodii de pe albumele anterioare, o alegere inspirată având în vedere faptul că mare parte din spectatori îşi doreau să asculte live piesele care i-au apropiat de muzica lui Adrian Berinde. Am ascultat, printre altele, “Quiemada”, “Invitaţie la dans”, “Amigos Poncho”, “Călători ai nimănui”, “Captiv în inutil” – la care reacţia publicului a fost explozivă încă de la primele acorduri şi “Azil” – pe care artistul a prezentat-o drept “o piesă grea”, o melodie care pe album are 8 minute, dar care a fost cântată live mai soft decât pe disc.

Artistul a păstrat pentru final “Absent”, melodia care da numele primului album al lui Adrian Berinde şi, totodată, primul succes muzical al artistului. Concertul s-a terminat cu un bis, Adrian Berinde s-a ridicat de pe scaunul sau şi a venit în faţa scenei, unde a salutat publicul cu o plecăciune şi şi-a luat la revedere.

Pentru artist urmează alte două concerte de lansare, la Cluj şi Timişoara. Pentru publicul din Bucureşti rămâne amintirea unui concert emoţionant şi albumul “Azil”, cu care mulţi au plecat acasă, pentru a-l asculta în linişte, aşa cum recomandă şi muzicianul: “Nu e o muzică pe care să o poţi asculta oriunde, pentru că atunci ai pierdut-o. E bine să stai numai cu ea, atunci când ai chef de muzică, şi să asculţi ce ţi-am povestit, pentru că ţi-am povestit când eram conştiinţe comune”.

    Lasă un comentariu