• Login

Adrian Berinde – albumul AZIL, un cadou mult aşteptat

/ 0

Adrian Berinde – albumul AZIL, un cadou mult aşteptat

Scris de Emilia Danescu Duminică, 30 Ianuarie 2011 07:12

Joi, 27 ianuarie 2011, în Clubul Silver Church din Bucureşti, Adrian Berinde şi-a lansat al şaselea material discografic, albumul AZIL, un cadou mult aşteptat, care apare la aproape 8 ani de la lansarea materialului precedent „Albaştri după ploi” (2003).
După o absenţă de 5 ani din peisajul muzical, Adrian Berinde a urcat pe scenă alături de muzicienii invitaţi pentru concertul de lansare: Claudiu Purcarin la tobe (Nightlosers şi Sistem), Leszlo Lehel la bass (AG Weinebeger, Tabasco şi Forgiven), Grunzo Geza la clape (Nightlosers) şi doi chitarişti de excepţie Kovacs: Laszlo (Desperado şi Speak Floyd) şi vechiul colaborator al lui Adrian Berinde, Jimi El Laco (Nightlosers), alături de care a înregistrat albumul „Azil”.

În deschiderea concertului am putut vedea un Adrian Berinde emoţionat după o absenţă atât de îndelungată, dar care, la puţin timp, s-a încălzit şi a trăit cu o bucurie nedisimulată emoţia cântării, emoţie pe care a transmis-o şi spectatorilor, cărora le-a mulţumit de fiecare dată pentru prezenţă.

Publicul bucureştean, mai mult sau mai puţin avizat, a avut parte de un concert cu un playlist aranjat „ca la carte”, format din piese incluse în noul album, dar şi din cele anterioare. Alături de „Queimada”, „Invitaţie la dans”, „Verde de gară”, „În alb şi negru”, „Azil” – toate de pe albumul lansat, a cântat piese precum „Captiv în inutil”, care s-a bucurat de o primire entuziastă din partea spectatorilor, sau „Absent”, melodie care dă numele primului album, reprezentând şi primul succes muzical al artistului. Un deliciu special a fost piesa „Cerneala din ochii tăi”, o primă audiţie, pe care a mărturisit că nu o va include pe niciun album, fiind o piesă care nu se poate înregistra.

Nu a lipsit însă nici binemeritatul bis din final. După aproape 2 ore, Adrian Berinde s-a ridicat de pe scaunul său şi a salutat publicul printr-o reverenţă, având alături întreaga trupă.

Muzicieni de excepţie şi un album de suflet, iată două motive pentru care concertul de lansare din Silver Church s-a bucurat de un public numeros, de toate vârstele, de prezenţa jurnaliştilor din presa scrisă şi mass media. A fost înregistrat integral în HD, urmând să apară pe piaţă un material pe DVD.

 

Pentru mai multe foto, accesaţi:… aici.

    Lasă un comentariu