• Login
Coperta album Arcan, Adrian Berinde

Adrian Berinde lansează „Arcan”, cel de-al optulea album al său

/ 1

Albumul „Arcan”, înregistrat și produs de Republic Production Tîrgu-Mureș, (republicproduction.ro) aduce o nouă și, poate, neașteptată abordare muzicală. După mai bine de 21 de ani petrecuți pe scenă, în care s-a consacrat printr-un stil unic, inconfundabil, un amestec de pop-rock-blues, folk progresiv și foarte multă poezie, Adrian Berinde (adrianberinde.ro) are curajul artistic de a se reinventa și de a se exprima într-o altă viziune sonoră, într-o concepție muzicală inedită.

„Arcan” este rodul colaborării unei impresionante echipe de muzicieni ardeleni, care și-au dăruit energia, creativitatea și resursele pentru a da viață acestui proiect, ce are toate șansele să devină Discul Anului 2017. Evenimentele de lansare vor avea loc în:

Tîrgu-Mureș – joi, 19 ianuarie 2017, ora 20, Jazz&Blues Club, str. Sinaia, nr. 3;
Cluj-Napoca – vineri, 20 ianuarie 2017, ora 20, Urania Palace, str. Horea, nr. 4.

Construcția muzicală a albumului „Arcan” aduce un puternic aer de noutate în muzica românească, piesele complexe, amintind de structura polifonică a simfoniilor, alternând cu cele de o tulburătoare simplitate. Solo-urile răzvrătite de chitară electrică coexistă cu tânguirea melancolică a violoncelului, cu vigoarea corurilor, cu delicatețea fluierului sau cu prospețimea acordeonului, într-un unives sonor sofisticat și absolut surprinzător. Fiecare piesă este o lume, o altă lume, o identitate distinctă spațiu-timp, diferită și, totuși, interconectată cu toate celelalte, amintind de caleidoscopul multicolor al vieților legate prin fire invizibile din inovatorul film „Cloud Atlas”. Din această perspectivă, piesa care dă titlul albumului, „Arcan”, poate fi privită ca o autentică declarație-manifest, un statement ce exprimă concepția fundamentală pe care autorul o are despre viață și despre captivitatea societății contemporane. În aceeași vibrație se încadrează și „Dumnezeu râde singur”, piesa care se bucură de un videoclip revoluționar, menit să atragă atenția asupra dezumanizării și degradării ființei umane.

Adrian Berinde despre filmările pentru videoclip:

„Sunt absolut impresionat de oamenii de la Republic Production, mai ales pentru că toți sunt foarte tineri, le zbârnâie mintea ceva de speriat! Echipa a fost impecabilă. Echipamentele sunt cele mai bune din tot ce există pe piață, „top of the top” în materie de sunet și imagine, oamenii sunt profesioniști, cooperanți, atenți la detalii, creativi, preciși. Am filmat trei zile și trei nopți, cam cât țin nunțile prin povești. A fost o atmosferă extraordinară, chiar dacă, la un moment dat, eram cu toții extenuați. Au fost niște scene tare grele – i-am „chinuit” pe bieții actori, i-am ținut în apă, i-am legat cu funii, i-am umplut de fum. O să vedeți videoclipul și o să înțelegeți ce înseamnă lucrul în echipă și ce lucruri speciale pot ieși atunci când se pun laolaltă, cu adevărat, mai multe minți, mai multe suflete, mai mulți oameni.”

La aceste concerte-eveniment, Adrian Berinde va urca pe scenă alături de Kovács Norbert (claviaturi), David Alen Clay (clape și voce), Florin Sorășan (chitară bas), Bányász Alpár (chitară electrică), Szász Csaba (chitară electrică), Ovidiu „Cico” Cristian (tobe) și Tess – Teodora Sântean (backing vocals).

Odată cu albumul „Arcan”, vede lumina tiparului și volumul de poezie „Dumnezeu râde singur”, o antologie ce cuprinde textele tuturor albumelor muzicale semnate Adrian Berinde, însoțite și de alte versuri, mai puțin cunoscute, scrise în perioada 1994 – 2016. Cartea apare sub auspiciile agenției interactive Reea (www.reea.net) și a editurii Media Image (bbimage.ro) din Tîrgu-Mureș și va fi disponibilă, alături de albumul „Arcan”, în seara evenimentelor.

Biletele de intrare costă 20 lei (Tîrgu-Mureș) și 30 lei (Cluj-Napoca).

Parteneri media: Radio România Cultural, Sport Total FM.

Vă așteptăm cu drag!

Comment (1)
Izzy Waan / 2 Februarie 2017, 17:32   Reply

felicitari maestre pentru album, incepusem sa cred ca va-ti retras din peisajul muzical….ma bucur ca nu este asa….

    Lasă un comentariu