“Nu se poate juca Cehov printre mese”, cam în acest fel era comentată, în urmă cu şase ani, iniţiativa lui Adrian Berinde de a pune în scenă “Salonul nr. 6”, după o nuvelă de A.P.Cehov. După premiera de atunci, optica s-a schimbat radical, că dovadă că numărul de rechemări la aplauze ale actorilor ajungea pe negândite şi la cinci.
În 2010, Adrian Berinde reia piesa, dar cu alţi actori şi din altă perspectivă.
Vanea, nebunul intelectual, este jucat de un actor foarte interesant, Daniel Tudor. El a făcut parte şi din prima distribuţie a spectacolului. În rolul Andrei, doctorul spitalului, este Cătălin Stelian, care se află în prag de absolvire a facultăţii de teatru şi care îşi face prin acest rol un debut în forţă pe scena bucureşteană. Dariuska, cerberul acestui loc sinistru, este întruchipată de Dana Nedelcu, fosta studentă a doamnei Olga Tudorache, care a avut suficientă încredere în acest proiect încât să revină pe scenă după o absenţa de aproape zece ani.
Din distribuţie mai face parte Andreea Runceanu, componentă a grupului Amadeus, care cânta la vioară şi joacă alături de ceilalţi actori, întrupând acel personaj himeric, hai să-i zicem Moartea, despre care am vorbit. Peisajul uman al vieţuitoarelor Salonului nr. 6 este întregit de nebunul fericit al actorului Toma Cuzin, care a fost “internat” şi în prima versiune a Salonului.
Cum au ajuns ei în piesă? Hai să zicem, din întâmplare, în caz că cineva mai crede că există aşa ceva. Întâmplarea a făcut ca în perioada în care mă gândeam serios să reiau acest proiect, să existe în jurul meu exact oamenii care ar fi putut forma o distribuţie perfectă a Salonului. Cred că, de fapt, liantul aici este încrederea. Încrederea pe care ei o au în mine şi pe care eu o am în fiecare dintre ei şi în ei împreună că echipă. Altfel nici nu cred că se poate.
Distribuţia: Daniel Tudor, Dana Nedelcu, Toma Cuzin, Cătălin Stelian, Andreea Runceanu – vioară.”