• Login

Adrian Berinde şi-a „povestit” viaţa, aseară, în Diesel

/ 0

Adrian Berinde şi-a „povestit” viaţa, aseară, în Diesel

Autor: Renata Tegzes Data: 31.01.2011

După cinci ani de absenţă, Adrian Berinde a urcat din nou pe scenă şi a cântat de parcă nu ar fi lipsit niciodată. Începînd cu ora 20.00, clujenii au început să îşi ocupe locurile în club. Tineri, mai puţin tineri, artişti locali de muzică folk, fiecare curios de ce va aduce „noul ” Berinde.

O oră mai tîrziu, candelabrul din dreptul scenei se aprinde, dezvăluind membrii formaţiei, trei instrumentişti de la Nightlosers, Jimi „El Laco”, Claudiu Purcărin, Grunzo Geza, alături de Laszlo Lehel(Tabasco), Kovacs Laszlo (Speak Floyd) şi, în mijlocul lor, Adrian Berinde. Artistul îşi pune ochelarii şi publicul este introdus în poveste. Nu este orice poveste, este cea a vieţii lui Adrian Berinde, spusă pe albumul “Azil”.

Berinde salută Clujul cu piesa „De o umbră”. Publicul a ascultat melancolic fiecare vers, a tresărit la fiecare notă înaltă şi acord de chitară. Nu vorbim despre un public dezlănţuit, ci unul visător, care azi noapte în Diesel nu a ascultat muzică, ci a înţeles-o. Înainte de concert, Adrian Berinde ne-a dezvăluit că are emoţii foarte mari să urce pe scenă. A fost o reîntîlnire emoţionantă, dar emoţiile erau dincolo de scenă, între spectator.

La ora 21.40, Adrian Berinde şi formaţia se retrag pentru 10 minute, timp în care se plimbă printre mese şi salută cei prezenţi. După pauză, artistul ne adînceşte în sentimente cu piese de dragoste. Printre melodiile prezentate se numără, Indecis, Călători ai nimănui, Captiv în Inutil, În alb şi negru şi Absent, pe care a cîntat-o împreună cu publicul. De asemenea artistul ne-a surprins plăcut cu piesa „Cerneala ochilor tăi”, pe care a spus că nu o va înregistra niciodată pe vreun album.

Este 22.40 şi Adrian Berinde cîntă ultima piesă, prezintă trupa, fiecare mulţumind aplauzele cu cîte un solo impresionant. „La revedere şi un coş cu mere”, spune Berinde. Urmează „bis”. Publicul mai cere unul. Adrian Berinde îşi coboară ochelarii şi pleacă. Povestea a fost încheiată, a rămas melancolia.

„Trebuie să recunosc că nu ştiam cine este Adrian Berinde, am venit la insistenţele unei prietene. La început nu am fost încîntată cînd am aflat că este vorba despre un concert folk. Acum pot să spun că voi deveni categoric fan Adrian Berinde. Trupa a cîntat superb, în unele momente am simţit că sînt peste artist chiar”, spune Raluca, o tînără de 24 de ani.

    Lasă un comentariu